Maak een afspraak

Grote of grove poriën zijn echter een grote zorg voor velen en vooral in combinatie met een vette huid. Wanneer je jouw huid niet goed verzorgt zullen jouw poriën groter en groter worden, waardoor ze makkelijk verstopt geraken en dat leidt meestal tot mee-eters, puistjes, overmatige talgproductie, verkleuringen. Dus wanneer je grote poriën niet in een vroeg stadium behandelt dan gaan ze er steeds slechter uitzien.

Allereerst wat veroorzaakt nu eigenlijk grove poriën

Er zijn verschillende oorzaken voor grove poriën. Elke huid heeft poriën. Dit zijn openingen van de klieren in onze huid en zijn nodig om talg en vocht naar de opperhuid te transporteren. Dat is nuttig want talg zorgt voor een goede barrièrefunctie van de huid. Zonder talg wordt onze huid droog en vatbaar voor infecties en huidaandoeningen.

Grove poriën komen voor op het hele lichaam maar zijn vaak in het gezicht rondom de neus, voorhoofd en wangen zichtbaar, aangezien de talgklieren hier groter zijn. Mensen met een gecombineerde of vette huid hebben een grotere kans om grove poriën te ontwikkelen. Ook kunnen je poriën verstopt raken door je huid slecht te verzorgen, de verkeerde make-up te gebruiken of door het vuil op je gezicht niet op de juiste manier te reinigen. De talg kan dan niet uit je huid vloeien waardoor de poriën zichtbaarder en uitgerekt worden. Dat kan erg vervelend zijn aangezien hierdoor mee-eters en puistjes kunnen ontstaan.

Veel voorkomende oorzaken die ik zie in mijn salon zijn:

  • Verstopping
    • Grove poriën ontstaan bijna altijd omdat ze verstopt zijn geraakt. Oorzaken zijn vaak een vette huid omdat de talgklieren van de vette huid overactief zijn en veel talg produceren. Maar ook verkeerde make-up, crèmes met veel chemische ingrediënten, verkeerde reiniging, vaak met de vingers het gezicht aanraken of andere soorten vervuiling rekken de poriën op waardoor ze duidelijker zichtbaar worden.
  • Schade door de zon
    • Een huid die veel in de zon is geweest wordt na verloop van tijd steeds dikker. De huidcellen rond de randen van de poriën nemen toe, waardoor ze groter lijken.
  • Ouder worden
    • Naarmate je ouder wordt, neemt de hoeveelheid collageen in de huid af. Hierdoor vermindert ook de stevigheid van de poriewand. Talg, make-up resten en vuil blijven makkelijker in de poriën achter, waardoor ze zichtbaarder blijven.
  • Erfelijkheid

De Behandeling

Grove poriën kunnen erg vervelend zijn en is helaas ook een hardnekkig en moeilijk te behandelen huidprobleem. Er is geen product dat poriën even kan verkleinen. Toch is duidelijk verbetering haalbaar. Goed reinigen, dode huidcellen verwijderen (exfolieren), gebruik van huidherstellende producten en eventueel een peeling. Er is veel mogelijk om duidelijke verbetering te boeken.

Het doel van de behandeling is altijd gericht op het algeheel verkrijgen van een frisse en gezonde huid met minder en minder opvallende vergrote poriën. Dus heb je klachten breng gerust een bezoek aan de salon. Na een analyse van de huid zal ik adviseren welke behandeling/product het beste resultaat zal opleveren. Uiteraard krijg je daarbij ook advies hoe je dagelijks de huid het beste kunt verzorgen.

Wil je naar aanleiding van dit Blog meer weten of wil een afspraak maken, neem gerust contact met me op.