Maak een afspraak

k zie in mijn praktijk heel veel mensen met storende pigmentvlekjes of gesprongen adertjes in het gelaat met de nodige onzekerheid als gevolg. Gelukkig is er het nodige aan te doen en kan ik met mijn behandelingen snel verbetering boeken.

Allereerst wat is nou eigenlijk couperose en of een pigmentvlek

Couperose of Spider Naevi zijn uitgezette en verwijde bloedvaatjes. De meeste voorkomende locaties voor couperose zijn het gelaat, de wangen en de neus, bij Spider Naevi zijn dit de bovenbenen. Het komt veel voor, veelal bij mensen die veel buiten werken en dus blootstaan aan diverse weersomstandigheden. Ook is er een familiare belasting, waarbij de sterkte of zwakte van de vaatwand bepalend is voor het ontstaan van Couperose/ Spider Naevi. Couperose/ Spider Naevi zijn volkomen onschuldig, echter kunnen ze soms klachten geven. Zo kan het gezicht een rode verkleuring geven bij wisseling van temperatuur bij de overgang van een koude naar een warme omgeving dit kan samengaan met een onaangenaam warmtegevoel.

Pigmentvlekken zijn vlekken op je huid waardoor de huid een onregelmatige teint krijgt en lijk je vaak ouder dan je bent. Bijna iedereen boven de 40 heeft wel één pigmentvlek. Omdat ze vooral voorkomen bij mensen van middelbare leeftijd worden ze ook wel ‘ouderdomsvlekken’ genoemd. Er zijn echter meerdere oorzaken voor het ontstaan van pigmentvlekken.

  • Pigmentvlekken door de zon,
    • De meeste pigmentvlekken worden veroorzaakt door regelmatig en onvoldoende beschermde blootstelling aan zonlicht. Vandaar dat ze met name voorkomen op plekken waar de huid aan zonlicht wordt blootgesteld; in het gezicht, het decolleté en op de handruggen.
  • Hormonen,
    • Pigmentvlekken kunnen ontstaan door veranderingen in de hormoonhuishouding, zoals bijvoorbeeld tijdens een zwangerschap (denk aan het zwangerschapsmasker) of gebruik van de anticonceptiepil. Zijn de pigmentvlekken spontaan ontstaan, dan zullen ze in de meeste gevallen ook weer vanzelf verdwijnen. Na een zwangerschap is dit meestal binnen 9 maanden het geval.
  • Na huidschade,
    • Vaak als gevolg van wondgenezing na huidschade door bijvoorbeeld Acne of een ontsteking.

Hoewel storend en onschuldig willen mensen er toch graag vanaf

De Behandeling

Pigmentvlekken gaan in de meeste gevallen niet vanzelf weg, maar ze zijn wel goed te behandelen. Met de Medcos IPL behandeling kunnen we de overproductie van pigmentcellen in de huid afbreken, zodat de verkleuring verdwijnt. Naast een IPL-behandeling kan ook een peeling of een crème oplossing bieden.

Ook couperose kan zeer effectief en veilig worden behandeld met de Medcos IPL behandeling. De storende verwijde bloedvaatjes kunnen worden verwijderd door het gepulseerde licht dat middels een filter wordt overgebracht op de te behandelden locatie.

De rode bloedcellen in de vaatjes absorberen het licht en leiden dit vervolgens naar de wanden van de vaatjes. Daar wordt de lichtenergie omgezet in warmte-energie en worden de vaatjes door selectieve verhitting geraakt. Hierdoor verdwijnen/vervagen de verwijde bloedvaatjes. De behandelde vaatjes worden in de meeste gevallen eerst donkerder, waardoor het lijkt of de couperose erger is geworden. Dit is echter een goed teken: het betekent dat de vaatjes zijn geraakt en dat de couperose zal verdwijnen.

Kortom, beide aandoeningen zijn goed te behandelen. Dus heb je klachten breng gerust een bezoek aan de salon. Na een analyse van de huid zal ik adviseren welke behandeling/product het beste resultaat zal opleveren.

Wil je naar aanleiding van dit Blog meer weten of wil een afspraak maken, neem gerust contact met me op.