Maak een afspraak

Net je huid gereinigd en na twee uur loop je weer te glimmen en vervolgens loop je de hele dag met een vet en glimmend hoofd rond! Make-up verdwijnt van je gezicht en tot overmaat van ramp zijn je poriën zichtbaar vergroot (met name op je neus, kin en voorhoofd) en op de vette delen zie je mee-eeters en/of puistjes.

Geen paniek maar grote kans dat je last hebt van een vette huid!

Hoe ontstaat een vette huid

Een vette huid kan ontstaan door een te hoge talgproductie. Dit kan bij zowel mannen als vrouwen voorkomen. Door de schommeling van deze hormonen, kan je huid vetter aanvoelen. Een vette huid komt vaak voor tijdens de pubertijd, bij zwangerschap of bij verandering van anticonceptie. Door een overvloed aan talg kunnen de poriën groter worden en verstopt raken met talg en dode huidcellen. Ook kan een vette huid genetisch ontstaan.

Wat doe je zelf doen aan een vette huid, mijn tips!

Het is belangrijk om de vette huid goed te verzorgen. Begin met een 2 maal daagse reiniging, scrub je huid regelmatig en gebruik een goed product dat je huidoppervlak hersteld, zo verwijder je de dode huidcellen en verminder je de verstopte poriën en puistjes. Ik kan je adviseren welke producten die je het best kunt gebruiken voor de vette huid. Mijn tips op een rijtje:

  • Reinig tweemaal dagelijks je gezicht met een goede gezicht reiniger
  • Gebruik een scrub om dode huidcellen te verwijderen
  • Gebruik een dagcrème met zonnefilter
  • Gebruik een hydraterende nachtcrème
  • Verwijder overtollige talg.

Behandeling

Mocht het met mijn tips niet lukken om zelf voldoende resultaat te boeken kom dan langs in mijn salon voor een afspraak. Met mijn behandelingen (o.a. peeling) en producten die afgestemd zijn op jouw huid kan ik de overdadige talkproductie in balans brengen. Een vette huid behandelen is een intensief proces. Een volhouder zal worden beloond en na enkele behandelingen zal je merken dat je huid tot rust komt en zal je een duidelijk verschil ervaren, met een schone en frisse huid.

Wil je naar aanleiding van dit Blog meer weten of wil een afspraak maken voor een behandeling, neem gerust contact met me op.