Maak een afspraak

Het ontstaan van een gerstekorrel kan diverse oorzaken hebben. Ze komen vaak voor op een droge of slecht gehydrateerde huid waardoor het talg hard wordt en zich ophoopt in een bultje. Ook kan de aandoening ontstaan door veelvuldig zonnen. Daarnaast verschijnen gerstekorrels ook vaak bij genezing van brandwonden en huidbeschadigingen.

Wat is een gerstekorrel

Een gerstekorrel zit net onder de huid en heeft veel weg van een wit korreltje. Hierdoor ontstaat er dus een klein bultje. Dit bevindt zich vaak op of rondom het ooglid. De gerstekorrel kent ook een medische naam: de milia. Volkomen onschuldig maar vaak ongewenst en lastig.

Wat kun je zelf doen, mijn tips!

Gerstekorrels gaan bij volwassenen helaas niet altijd weg door af te wachten. Wat je zelf kunt doen is je huid goed verzorgen. Een goede huidverzorgingsroutine tegen puistjes en onzuiverheden, met name rond de ogen, helpt om gerstekorrels te verminderen. Concreet;

  • Gebruik een milde scrub die geschikt is voor een gevoelige huid om dode huidcellen te verwijderen
  • Smeer uw gezicht dagelijks in met een rijk hydraterende gezicht crème
  • Gebruik milde reinigingsproducten zonder alcohol om uitdroging van de huid en gerstekorrels te voorkomen
  • Zorg dat je de huid dagelijks beschermt tegen de zon met een goede ‘beschermingsfactor’
  • Drink genoeg vocht om je huid te blijven hydrateren (1,5 a 2 liter per dag)

Gerstekorrel verwijderen

Gerstekorrels gaan soms vanzelf weer weg, maar helaas niet altijd. Als je na een aantal weken nog steeds last hebt van gerstekorrels is het aan te raden om een afspraak te maken om deze te laten verwijderen. Uiteraard kun je hiervoor bij Beauty@Ka terecht.

Wil je naar aanleiding van dit Blog meer weten of wil een afspraak maken voor een behandeling, neem gerust contact met me op.