Maak een afspraak

De gezondheidsvoordelen van een lichaamsmassage

Een massage is niet alleen ontspannend zijn voor zowel je lichaam als je geest maar heeft nog meer vaak onbekende gezondheidsvoordelen.

Soepelere spieren; Een massage zorgt ervoor dat spieren worden los gemaakt, het verzacht pijnlijke spieren en helpt de spieren te ontspannen. Na een massage voelt je lichaam letterlijk ‘losser’ en soepeler.
Verbetert de bloedcirculatie; Een massage activeert de bloedsomloop. Een massage zorgt er namelijk voor dat de bloedvaten in de huid verwijden, waardoor er meer bloed gaat stromen.

Verwijderd afvalstoffen;
Tijdens een massage wordt niet alleen de bloedcirculatie, maar ook de lymfevaten geactiveerd. Hierdoor kunnen afvalstoffen het lichaam sneller verlaten. Een bindweefselmassage is hier zelfs specifiek op gericht.

Je slaapt veel beter;
Na een massage zul je sneller in slaap vallen en dieper slapen. Tijdens massage wordt namelijk serotonine geproduceerd, dat ervoor zorgt dat je beter slaapt. Dit herken je vast wel aan dat je na een massage altijd lekker duf en slaperig bent.

Verbetert je concentratie; Een massage zorgt ervoor dat je (en je gedachten) mentaal tot rust komt. Hierdoor word je concentratie na een massage beter. Een massage is daarom extra goed idee tijdens drukke, chaotische tijden.
Een massage maakt je gelukkiger; Een massage zorgt voor een geluksgevoel. Door een massage wordt de aanmaak van endorfine en oxytocine gestimuleerd. Deze lichaamseigen stofjes verminderen stress en verhogen je geluksgevoel. Ze geven je een fijn en zorgeloos gevoel.

Boek nu een heerlijke ontspanningsmassage voor jezelf of geef hem iemand cadeau, uiteraard verpakt in een luxe cadeauverpakking

Afspraak maken