Maak een afspraak

Definitief ontharen (IPL)

‘Voor altijd een gladde stralende huid zonder ongewenste haargroei’

Nooit meer scheren, epileren, harsen of waxen, geen stoppels meer en geen ingegroeide haartjes bij je oksels, bikinilijn of rug, wie wil dat nu niet. Met het innovatieve MedCos® IPL-apparaat is het mogelijk om ongewenste haargroei effectief aan te pakken. IPL betekent ‘Intense Pulsed Light’ en staat voor hoogenergetisch gepulseerd licht dat op de huid wordt gericht. Met IPL wordt dus een lichtflits op de huid afgegeven, waarna dit licht wordt omgezet in warmte. De haarwortel en het haarzakje worden door de lichtflits en de warmte die daarbij vrijkomt vernietigd, waarna er geen nieuwe haar meer uit kan groeien.

Na afloop van een kuur bereiken we gemiddeld 90% haarreductie.

Een behandeling is altijd maatwerk en afhankelijk van je huidtype.

Maak direct een afspraak voor een vrijblijvende en kosteloze intake waarbij we je alles vertellen over deze behandeling. Tijdens de intake is het mogelijk om te ervaren hoe de behandeling aanvoelt

Boek hier een intakegesprek

Je kunt bij ons al terecht voor een IPL-behandeling v.a. €15,- per behandeling in het gelaat en v.a. € 35,- per behandeling voor een deel van het lichaam. Wil je meerdere zones laten behandelen? Dan maken wij graag een persoonlijk plan met daarin een aantrekkelijke korting!

Boek hier een intakegesprek

Op basis van onze ervaringen hebben we een zeer gewild pakket samengesteld met een wel zeer aantrekkelijke korting.

Oksels en bikinilijn; normaal € 90,- per behandeling nu voor slechts € 65,-per behandeling

Afspraak maken

Veelgestelde vragen over definitief ontharen

In de meeste gevallen wel en ongewenste haargroei kan overal op het lichaam worden behandeld. Ideaal is het als de huid licht van kleur is en de haren donker. Helaas bevatten blonde, rode en grijze haren nauwelijks pigment en zijn deze zeer moeilijk te behandelen. Hoewel negroïde huidtypes voor behandeling zijn uitgesloten, zijn de overige donkere/getinte huidtypes wel uitermate geschikt voor IPL-behandeling. Onze huidexperts zijn getraind in het behoordelen van jouw huidtype en beharing en kunnen daarmee goed vaststellen wat het effect zal zijn van een behandeling.

Onze huidexperts zeer erkend opgeleid en gediplomeerd op het gebied van IPL. Wij werken met de apparatuur van MedCos; één van de effectiefste en de veiligste machines op de markt. Door het grote oppervlak van de behandelkop, de korte flitsinterval en het watergekoelde systeem is de behandeling zeer effectief en goed te verdragen.

Het resultaat en het aantal behandelingen is sterk afhankelijk van je huid en haartype. Uit ervaringen weten wij dat er gemiddeld 8 tot 10 behandelingen nodig zullen zijn voor een reductie van 90% van je haargroei.

Bij een behandeling worden alleen de haren getroffen die in de groeifase verkeren. De meeste haren bevinden zich echter in de zogenaamde rustfase. Pas als deze haren in de groeifase komen zijn ze ontvankelijk voor een behandeling. Gemiddeld zijn 8 á 10 behandelingen nodig voor een bevredigend resultaat, een haarreductie van 80% tot 90%. Wij adviseren elk jaar 1 á 2 onderhoudsbehandelingen te ondergaan om het resultaat optimaal te houden, omdat er altijd enkele haartjes na een lange rustperiode weer in de groeifase zullen komen.

  • Onze specialisten zijn grondig getraind en gecertificeerd en kunnen je helder en eerlijk uitleggen wat de methode voor jou kan betekenen en bieden de hoogst mogelijke nazorg.
  • De MedCos® IPL-methode is veel veiliger en effectiever dan laser ontharing doordat er met veel minder kracht eenzelfde resultaat wordt bereikt. Laser ontharing staat momenteel ook onder grote druk van het Ministerie in verband met onvoorziene huidschade. Deze techniek is absoluut niet schadelijk voor de huid.
  • De MedCos® IPL-methode is comfortabeler dan een klassieke laser omdat het apparaat met gepulseerd licht een groter oppervlak bereikt dan een laser die gebruik maakt van een dunne, sterke lichtbundel. Daarnaast is het systeem uitermate goed gekoeld en hoeft er ook geen gel gebruikt te worden tijdens de behandeling.
  • We geven aantrekkelijke kortingen bij behandeling van meerdere behandelgebieden.

Ruim voor de behandeling:

  • We adviseren ten minste zes weken voor je behandeling het behandelgebied niet bloot te stellen aan zonlicht (niet zonnen of onder de zonnebank te gaan!). De reden hiervoor is gelegen in het feit dat ook het pigment in je huid kan reageren op de lichtflitsen die bij IPL gebruikt worden. Dit kan verkleuringen en pigmentvlekken tot gevolg hebben. Dit voorkom je door de huid geruime tijd uit de zon te houden voor je de behandeling ondergaat. Vandaar dat starten gedurende de winterperiode altijd aan te bevelen is.
  • Niet meer epileren of harsen maar scheren. Als je epileert of harst worden de haren met wortel en al uit het haarzakje getrokken. Het haarzakje kan zo tijdens de IPL-behandeling niet bereikt worden en nieuwe haren zullen alsnog ontwikkeld worden in die haarzakjes.

Rond de behandeling:

  • Een dag voor en na de behandeling adviseren we niet heet te douchen of te baden en geen bezoek aan de sauna te plannen. Uiteraard zal de behandelend specialiste je er alles over vertellen tijdens de behandeling.